Α' ΤάξηΒ' ΤάξηΕκπαιδευτικές Επισκέψεις

Εκδρομή στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Σήμερα  Τρίτη 17 Μαΐου  πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη στο  πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής  στην Αλικαρνασσό  από τα παιδιά  της Α’ και Β’ τάξης  συνοδεία των δασκάλων τους.

Είναι γεγονός  ότι περιμέναμε αυτήν την ημέρα πολύ καιρό τώρα μια και είχε προγραμματιστεί  αρχικά στις αρχές  Ιανουαρίου να γίνει αλλά λόγω  covid ματαιώθηκε.

      Επίσης αυτή η επίσκεψη είχε ιδιαίτερη αξία για τους μικρούς μαθητές της Ά τάξης, καθώς ήταν συνδεδεμένη με το μάθημα των εργαστηρίων δεξιοτήτων και την συγκεκριμένη θεματική της κυκλοφοριακής αγωγής που είχαν ασχοληθεί το προηγούμενο διάστημα.

   Ο χώρος ήταν πανέμορφος δίπλα στη θάλασσα και οι δραστηριότητες πολύ καλά οργανωμένες  από τον υπεύθυνο τον κ. Νίκο, αλλά σημαντική ήταν και η συμβολή της υπεύθυνης από τη Δημοτική Αστυνομία  που ήταν παρούσα. 

     Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες που πέρασαν όλες από τους παρακάτω σταθμούς  όπως:

 α) το περπάτημα στο δρόμο και  γνωριμία με τις πινακίδες των δρόμων, τις διαβάσεις, τα φανάρια.

β) Την οδήγηση ποδηλάτων και μικρών αυτοκινήτων.

γ) Την ζωγραφική και τη κατασκευή σημάτων, τη συμπλήρωση σταυρόλεξων και κρυπτόλεξων. 

δ) Τη συμμετοχή στο επιτραπέζιο  παιχνίδι, η οποία έδωσε την ευκαιρία στα  παιδιά να ακολουθήσουν διαδρομές με την χρήση ζαριού και να αναγνωρίσουν τα σήματα, αλλά και τις διαβάσεις.

ε) Τη  συζήτηση στην ολομέλεια  και επισήμανση  της απαραίτητης  χρήσης του παιδικού καθίσματος και της ζώνης. Είχαν τη δυνατότητα ακόμη να συμμετάσχουν στη προσομοίωση ενός ατυχήματος και έτσι να αντιληφθούν τη σημασία της ζώνης και του ειδικού καθίσματος.  

 Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όλο το πρόγραμμα όπως είχε διαμορφωθεί  και συνειδητοποιήσαμε όλοι  πόσο μας είχαν λείψει αυτές οι επισκέψεις!!!

Στο τέλος δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα.

parkost