ΔράσειςΕκπαιδευτικά προγράμματα

Συμμετοχή του σχολείου μας στην Ολυμπιακή εβδομάδα

To σχολείο μας, από τις 16 Μαΐου έως τις 20 Μαΐου 2022,συμμετείχε στο πρόγραμμα « Η Ολυμπιακή Εβδομάδα σε τροχιά για το περιβάλλον και τον πλανήτη» που διοργάνωσε  η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. Το πρόγραμμα  περιελάμβανε  ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι δράσεις αφορούσαν την απόκτηση γνώσης, αθλητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών.

Η Α΄ τάξη είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει, μέσω της πλατφόρμας zoom, μια διδακτική ώρα με θέμα: «Ολυμπιακές αξίες-Σεβασμός στο περιβάλλον», όπου οι μαθητές  γνώρισαν τις Ολυμπιακές αξίες, αλλά και την σημασία που διαδραματίζει το περιβάλλον στη διάδοση του αθλητισμού και των Ολυμπιακών ιδεωδών.

Η Β΄ τάξη  συνδέθηκε διαδικτυακά με τη διακεκριμένη Ελληνίδα αθλήτρια στο αγώνισμα της τοξοβολίας,  Δώρα Γκουντούρα και της υπέβαλλε μια ερώτηση, ενώ οι τάξεις Γ,ΣΤ   συναντήθηκαν διαδικτυακά με την παγκόσμια πρωταθλήτρια στο αγώνισμα βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και  της υπέβαλλαν, με τη σειρά τους, μια ερώτηση.

Οι τάξεις Δ,Ε επισκέφτηκαν διαδικτυακά το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες /Αθήνα 2004». Γνώρισαν τα βασικά στοιχεία της ιστορίας των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και των Αγώνων που διοργάνωσε η χώρα μας το 1896 αλλά και το 2004. Παράλληλα, γνωρίσαμε βιωματικά, αθλήματα και αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από την επίσκεψη όλων των τάξεων στο Παγκρήτιο στάδιο(12/05,16/05ΚΑΙ 24/05).

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του παραπάνω προγράμματος ήταν η εκπαιδευτικός Φ. Α. Ιωάννα Σαρηγεωργίου.